Expositie Edwin Grissen in MartiniPlaza verlengd

GRONINGEN - De in januari in MartiniPlaza in Groningen geopende expositie van de Groningse kunstenaar Edwin Grissen is verlengd tot en met 1 september.

De in 1996 aan Academie Minerva in Groningen afgestudeerde Edwin Grissen profileerde zich voornamelijk als maritiem schilder. Zelf omschrijft hij zich als 'natuurschilder met een grote liefde voor het landschap'. ,,De natuur is mooi van zichzelf en ik probeer daar zo weinig mogelijk aan toe te voegen.”

Daarom zijn er geen wandelaars te zien in zijn bossen of op het strand. Alleen het licht is overduidelijk aanwezig, als een hoopvol teken.

Grissen schildert ook de stad Groningen graag. Op het goede moment en de juiste plaats. Het tankstation aan de Turfsingel was tot voor kort zijn favoriete plek.

Natuurgeweld

Daarnaast is er de zee, die het onvoorspelbare van de natuur benadrukt. ,,Wij zijn als het erop aankomt slecht opgewassen tegen deze oerkrachten. Mijn schepen kampen tegen dit natuurgeweld. In vroeger werk verging er ook wel eens een schip, maar tegenwoordig zoek ik meer het spanningsveld op”, zegt Grissen.

Muis Hero

Als laatste aanvulling op het werk is er nu ook de muis. Een incidenteel ontstaan - bijna samenvallend met de geboorte van zijn dochter - karaktertje dat zich een plek in zijn wereld heeft veroverd. Hero, zoals de muis intussen al geruime tijd heet, heeft een nieuwsgierige en onderzoekende aard en gaat met zijn bravoure de wildste avonturen aan. Hij is slim, doordacht en weet zich in elke situatie staande te houden.