Een koffer vol dromen | ‘Ik ga op reis en neem mee’

GRONINGEN - Stel je eens voor, je vader of moeder vertelt je op een avond dat je de volgende dag op reis gaat. Je weet niet waarheen en ook niet voor hoe lang. Wat neem je mee?

Welke spullen kan je echt niet missen? Kinderen gaan op zoek naar het antwoord op deze vraag tijdens de kinderactiviteit ‘Een koffer vol dromen’ in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Woensdag 1 mei, in de meivakantie, om 13.00 en 14.15 uur, kunnen kinderen hun eigen koffer inclusief label knutselen.

Daarnaast wordt het spel ‘Ik ga op reis en neem mee..’ gespeeld. De activiteit sluit aan bij het thema van de tentoonstelling ‘Waar kom je weg? - Zes eeuwen migratie naar Groningen’. De activiteit is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Voor de oudere kinderen, tussen 10 en 12 jaar, is er een ‘(groot)ouder-kind gesprek’ als kijkwijzer bij de tentoonstelling. Kinderen hebben gratis toegang, begeleidende (groot-) ouders betalen het normale tarief.

Waar kom je weg?

Vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder. Sporen van immigranten zijn overal te vinden en migratie is van alle tijden, ook in Groningen.

In de expositie ‘Waar kom je weg?– Zes eeuwen migratie naar Groningen’ neemt het Noordelijk Scheepvaartmuseum de bezoeker mee op reis door het migratieverleden van Groningen. 

De expositie, zowel in het Nederlands als in het Engels, is te zien tot en met 16 juni.