Maak jij kunst in je vrije tijd? Breng een ode aan de vrouw!

GRONINGEN In 2019 is het honderd jaar geleden dat Nederlandse vrouwen actief kiesrecht verkregen.

Om dit te vieren stelt VRIJDAG expositieruimte De Kelder open voor amateurkustenaars uit stad en provincie. Maak jij kunst in je vrije tijd? Breng een ode aan de vrouw!

,,We nodigen iedereen uit de provincie Groningen die in zijn of haar vrije tijd kunst maakt uit om mee te doen met de expositie. Met de kunstwerken brengen de amateurkunstenaars een ode aan de vrouw”, aldus organisator Paula Mulder van VRIJDAG.

Heb je een foto, schilderij, beeld, collage of ander kunstwerk dat aansluit bij het thema Lang Leve de Vrouw? Meld je vóór 3 mei aan om te exposeren via bijvrijdag,nl/langlevedevrouw (maximaal één werk per persoon). Deelname is gratis. Na aanmelding kun je je werk op 6 en 7 mei inleveren bij VRIJDAG aan de Walstraat 34 in Groningen. Het pand is geopend tussen 09.00 en 22.00 uur.

Lang Leve de Vrouw

De expositie Lang Leve de Vrouw loopt van 9 tot en met 31 mei en is onderdeel van het themajaar 100 jaar vrouwenkiesrecht van de Verhalen van Groningen. Deelnemers van de tentoonstelling zijn uitgenodigd voor de opening op donderdag 9 mei om 16.00 uur. Neem voor vragen of meer informatie contact op via paula.mulder@bijvrijdag.nl.

Expositieruimte De Kelder

De Kelder aan de Walstraat 34 is de tentoonstellingsruimte van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Hier krijgen amateurkunstenaars een podium en exposeren professionele kunstenaars ter inspiratie. In De Kelder presenteert VRIJDAG zo’n zes tentoonstellingen per jaar.