Niet weggooien!: experts beoordelen voorwerpen uit Tweede Wereldoorlog

GRONINGEN - Onder de noemer 'Niet weggooien!' staat vrijdag 3 mei in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen een middag in teken van de Tweede Wereldoorlog geprogrammeerd.

Nog altijd duiken bijzondere documenten en objecten uit de oorlogsjaren op. Soms bij een verhuizing, soms bij een sloop van een woning of zomaar bij het opruimen van een zolder. Deze kunnen een bijzondere kijk geven op hoe mensen de oorlog en de bevrijding hebben beleefd. 

Experts beoordelen voorwerpen

Een team experts beoordeelt vrijdag 3 mei door bezoekers meegebrachte voorwerpen en documenten - brieven, foto’s, een persoonsbewijs, een radio, een knijpkat,een bevrijdingsrokje of een ander object uit die tijd - door ze in een bredere context te plaatsen.

Joël Stoppels, Reinder Smith, Anke Jongste en andere medewerkers van het Oorlogs- en Verzetscentrum Groningen beantwoorden vragen zo goed als mogelijk.

Battlefield gids Joël Stoppels neemt een aantal oorlogsobjecten mee en vertelt hierbij verhalen.

Een fotograaf en verslaggever van De Verhalen van Groningen leggen de gedeelde verhalen vast voor de jongere generaties

De bijeenkomst, die is georganiseerd in samenwerking met het Oorlogs-en Verzetscentrum Groningen (OVCG), De Verhalen van Groningen, battlefield gids Joël Stoppels, Dagblad van het Noorden en RTV Noord, duurt van 13.00 tot 17.00 uur.​