Chihuly en foto's micro-organismen inspireren artistieke studenten

GRONINGEN - De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst houdt vrijdag 26 april een open huis in het atelier van het Groninger Museum.

Onder de noemer  'Ogen voor het (on)zichtbare met Chihuly' worden de schilderijen en houtskooltekeningen getoond die studenten van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen en van de Faculteit Geneeskunde maakten met de tentoonstelling 'CHIHULY' in het Groninger Museum en foto's van micro-organismen als uitgangspunt. Dit gebeurde onder leiding van kunstenaar Rein Pol, docent van de Klassieke Academie.

Micro-organismen

De sprookjesachtige glaskunst van Dale Chihuly deed Xandra Donders, organisator onderwijs en pr en docent van de Klassieke Academie, en dr. Edwina Doting, arts-microbioloog in het UMCG, denken aan micro-organismen onder de microscoop. Die zien er prachtig uit maar kunnen verwoestende gevolgen hebben.

Donders en Doting wilden de andere kant van schoonheid laten zien. Dit resulteerde in een interdisciplinair academiebreed project van de Klassieke Academie voor Beeldende kunst in Groningen. 

Open huis

Tijdens het open huis vertellen Rein Pol en de studenten van de Klassieke Academie en de Faculteit Geneeskunde (RUG) over het werkproces en over de invloed van Chihuly en/ of de foto’s van de micro-organismen of andere invloeden.

Een en ander wordt onder meer getoond in een PowerPointpresentatie tot en met 5 mei te zien in het atelier van het Groninger Museum. 

Het open huis duurt van 15.00 tot 17.00 uur.