Nieuw pareltje van Ajax | Buitenspel

GRONINGEN - Als u tijd heeft, moet u vanavond beslist even naar Corpus den Hoorn gaan.

Daar spelen FC Groningen en Ajax onder 17 jaar om de landstitel. Het begint om half zeven. Als voetballiefhebber hoop ik dat bij Ajax Naci Ünüvar meedoet. De kleine nummer 10 is nog geen zestien maar al een weergaloze speler. Hij doet denken aan Abdelhak Nouri, maar dan met wat meer gif in zijn spel.

Maar kom ook voor FC Groningen onder 17 naar Corpus! Ik heb dit seizoen genoten van het frisse en snelle countervoetbal. Zoals ik vaak genoot van het onder 13-team. Ik zag dit frivole ploegje zaterdag met 2-1 winnen van de leeftijdgenoten van Ajax. Leuk zo’n resultaat, maar nog leuker was dat FC Groningen beter voetbal liet zien, zelfs individueel.

Speelt FC Groningen onder 17 dus om de landstitel, onder 13 en onder 19 spelen op 1 juni de bekerfinale: onder 13 in en tegen Volendam; onder 19 op Corpus tegen Ajax.

FC Groningen onder 15 valt bij al dit geweld flink uit de toon. Het elftal blijft hangen in de tweede divisie. Toch zit er ook in dit technisch vaardige ploegje aardig wat talent. Het is ook maar de vraag of het voor kinderen in de groei (zoals bij de onder 15!) wel zo erg is om - tijdelijk - wat minder weerstand te ervaren.