Veilig blijven fietsen in Groningen en Beijum

GRONINGEN - Dat Nederland een fietsland is, is wel duidelijk. De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. En met de komst van e-bikes kunnen mensen tot steeds latere leeftijd blijven fietsen.

Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Om ervoor te zorgen dat mensen veilig kunnen blijven fietsen, heeft het campagneteam van Verkeerswijzer Groningen gratis fietsclinics voor 65-plussers georganiseerd. Dergelijke clinics staan in het teken van fit en veilig blijven fietsen, met praktische tips en oefeningen.

De clinics vinden plaats op:

  • 13 mei van 13.30 tot 16.00 uur bij MFC De Stroming, Merwedestraat 54;
  • 17 mei van 9.30 tot 12.00 uur bij het Heerdenhoes, Melsemaheerd 2.

Ervaren instructeurs geven in de clinic voorlichting over fit en veilig blijven fietsen. Er is aandacht voor fietsvaardigheid (reactiesnelheid, zicht en een goede balans) en deelnemers doen oefeningen met de eigen fiets.

De clinic is gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer de eigen fiets meeneemt.

Aan de deelnemers met een e-bike worden tips gegeven over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling.

Bovendien is er gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. 

Aanmelden

Wilt u graag deelnemen? Aanmelden kan via www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic. Deelname is gratis. Meer informatie: t.scholtens@fietsersbond.nl/ 06-19608690.