Nieuwe indeling terrein Bevrijdingsfestival Groningen

GRONINGEN - De organisatie van het Bevrijdingsfestival Groningen heeft het festivalterrein in het Stadspark heringedeeld. Dit vanwege de (te verwachten) drukte op het festival. Een aantal drukke podia, zoals Weide Wereld en Dansen bij de Vijver (voorheen Dansen bij de Bus), krijgt meer ruimte om de toestroom beter te reguleren. De Main Stage en Sena Performers Stage blijven op de drafbaan.

De Weide Wereld en Kids Area verhuizen samen naar een groot veld vlakbij de kinderboerderij. Daar is meer ruimte voor de bezoeker die de grote drukte wil vermijden.

Daar vlakbij komt Podium Noord te staan; op de parkeerplaats van de kinderboerderij.

Geen podia in voorpark

Het Local Heroes-podium verhuist binnen het Stadspark; achter de vijver bij wokrestaurant Ni Hao. Grootste voordeel voor het publiek: dit terrein is zonniger. Aan de andere kant van deze vijver komt Dansen bij de Vijver, voorheen Dansen bij de Bus.

Kortom; er zijn geen podia meer in het voorpark – alles gaat naar de westzijde van de ring. Hiermee neemt de(geluids)-overlast voor buurtbewoners af.

Drukke Concourslaan-noordzijde

Een belangrijke reden om de inrichting te wijzigen is de erg drukke Concourslaan-noordzijde. Door de nieuwe indeling is het voor het publiek veel logischer om gebruik te maken van de ingang bij woonboulevard Vesta en de tunnel nabij MartiniPlaza. Die ontlasten de drukke entree over de Concourslaan.

Rijen minder lang

Deze (crowdmanagement)maatregelen zijn ervoor bedoeld de drukte minder groot en de rijen minder lang te maken. Dit geldt ook voor de invoering van pin-only, waardoor bezoekers overal met hun pinpas kunnen betalen.