Grote theaterproducties, familievoorstellingen, musicals en concerten in MartiniPlaza

GRONINGEN - MartiniPlaza in Groningen presenteert in het seizoen 2019-2020 tal van grote (internationale) theaterproducties, familievoorstellingen, musicals en concerten. Het programma is bekend en staat van staat vanaf woensdag 1 mei op www.martiniplaza.nl.

Meerdere musicals zijn exclusief in Groningen te zien. Zo presenteert MartiniPlaza in samenwerking met de TheaterAlliantie 'Annie', het inspirerende levensverhaal van de roodharige heldin als stoer meisje van nu.

Daarnaast staat in samenwerking met de alliantie en Medialane de legendarische musical comedy 'HELLO, DOLLY!' op de planning. Met onder meer Nederlands meest bekroonde musicalster Simone Kleinsma en Paul de Leeuw, Freek Bartels en Marjolijn Touw. 

Voor het hele gezin

Naast musicals heeft MartiniPlaza een breed aanbod voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten staan figuren/ verhalen als 'Peppa Big', 'Roodkapje', 'De club van Sinterklaas', 'Dolfje Weerwolfje' en 'Het Zandkasteel' geprogrammeerd. Bovendien komt K3 met een jubileumshow (twintig jaar) naar MartiniPlaza. 

Iets oudere kinderen (vanaf groep 7 van de basisschool) kunnen hun helden van 'Brugklas' in het echt zien in 'Brugklas Live'. Zijn ze nog iets ouder dan kunnen ze gaan griezelen bij 'Ghost Stories'.

Muziek in alle soorten en maten

En dan is er natuurlijk muziek. Heel veel muziek. Van The Analogues en de 3JS tot de winnaar van The Voice of Holland 2019, Dennis van Aarssen.

Ook staan diverse tributes op de planning, met een eerbetoon aan onder meer Queen, George Michael, Pink Floyd, Elton John, The Rolling Stones, Rod Stewart, ABBA, Neil Diamond en the BeeGees.

Ongegeneerd meezingen kan tijdens de concerten van Frans Bauer, Martijn Fischer zingt Hazes of Tino Martin. 

Cabaret

Verder mag MartiniPlaza cabaretiers als Jochem Myjer, Tineke Schouten en Najib Amhali opnieuw verwelkomen. Ook de Lama’s gaan weer de theaters in.

Klassiek(ers) en nieuwe theatermakers

Ook klassiekers als 'Amadeus', 'Het Zwanenmeer' en de 'Carmina Burana' staan geprogrammeerd. Verder komen nieuwe theatermakers naar MartiniPlaza. Onder hen tv-presentator Johnny de Mol en duizendpoot Robèrt van Beckhoven met een theatrale foodexperience.

Theatergids

Het programma voor het nieuwe seizoen (2019-2020) staat vanaf 1 mei op www.martiniplaza.nl. Het is ook mogelijk om het nieuwe programma (thuis) te ontvangen, met de theatergds van MartiniPlaza. Deze is aan te vragen via www.martiniplaza.nl/aanvraag-theatergids. De theatergids verschijnt omstreeks 17 mei.