Kinö Klandestinø met Skandinavische editie

GRONINGEN - Kino Klandestino keert zondag 12 mei terug naar Groningen. Het mysterieuze filmevent vond al zeven keer eerder plaats in Groningen. Steevast op bijzondere – en altijd geheime – locaties in Stad.

Waar de achtste editie plaatsvindt, welke film vertoond wordt en wat daaromheen op poten wordt gezet, houdt Kommissie Stiekem stevig onder de pet.

Scandinavische roadmovie

Wat wel openbaar gemaakt is, is dat het festival noordwaarts gaat. In een rechte lijn naar boven of met een afslag naar links en rechts, dat laat de Kommissie Stiekem nog even in het midden. Kino nodigt iedereen uit voor een joyride in hun oldtimer voor een Scandinavische roadmovie die grenzen overschrijdt. Destination unknown, sneeuw verzekerd.

Zomer 2017

De vorige editie vond al even geleden plaats, in de zomer van 2017. Maar liefst 600 bezoekers kwamen af op de vertoning die plaats bleek te vinden bij voetbalclub Be Quick in Stadion Esserberg. Andere edities vonden plaats in onder meer de Oosterkerk en bij Klimcentrum Bjoeks.

Via hints kunnen bezoekers achterhalen welke locatie er deze keer tot tijdelijke bioscoop wordt omgebouwd.

Op de dag van het evenement, een paar uur voor aanvang, krijgt men bericht over het definitieve adres. Nieuwsgierige aagjes doen er goed aan zo snel mogelijk hun kinokaartjes binnen te harken om zeker te zijn van een stoel.

De kaartverkoop voor de aankomende Skandinavische editie ging op 28 maart van start via de website kinoklandestino.nl.

Start programma 21.30 uur, kaarten 15 euro. Meer op www.kinoklandestino.nl.