Gerenoveerd openluchtzwembad De Papiermolen zaterdag weer open

GRONINGEN - Na een anderhalf jaar durende renovatie gaat openluchtzwembad De Papiermolen in Groningen zaterdag 27 april om 10.00 uur weer open.

Vanaf september 2017 zijn alle bodems en wanden van de verschillende zwembaden vervangen. Verder wordt De Papiermolen nu duurzaam verwarmd door middel van riothermie en moeten afdekmatten ‘s nachts voorkomen dat het water te snel afkoelt.

Het water wordt voortaan schoongehouden met zoutelektrolyse en de douches worden verwarmd met zonne-energie.

Feestelijke opening

Hoewel vanaf al baantjes kunnen worden getrokken in het openluchtzwembad, staat voor zaterdag 18 mei een feestelijke heropening met als thema 'Waterparadijs' gepland.

Daarbij kunnen de jongste bezoekers zich met bootjes, waterradjes en gietertjes uitleven in het peuterbad, kunnen iets oudere waterratten als piraat van de glijbaan (en zich daarbij laten fotograferen), wordt een stormbaan in het water geplaatst en worden clinics meerminzwemmen en aquasporten gegeven. 

Openingstijden

De Papiermolen is vanaf zaterdag van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 20.00 uur geopend en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Bij mooi kunnen de openingstijden in het weekend opgerekt worden.