Ring West in Groningen zondag en maandag gestremd

GRONINGEN - De westelijke ringweg in Groningen is zondag 28 en zondag 29 in beide richtingen gestremd tussen de Edelsteenlaan en de Metaallaan. Dit omdat de provincie Groningen in de meivakantie onderhoudswerkzaamheden uitvoert.

Ook het kruispunt Vinkhuizen/ Paddepoel is zondag en maandag dicht. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Lokaal verkeer kan de omleidingsroutes volgen.

Lees verder na de plattegrond.

Afslagen, op- en afritten afgesloten

Van dinsdag 30 april tot en met vrijdag 3 mei is op Ring West in beide richtingen steeds één rijstrook beschikbaar. Omdat een aantal afslagen, op- en afritten afgesloten is, heeft lokaal verkeer nog wel te maken met hinder.

Hinder voor fietsers

De tunnels onder Ring West en fietspaden blijven vrij begaanbaar. Behalve het fietspad langs het tankstation Tango. Deze is donderdag 2 mei gestremd. Het fietsverkeer wordt dan door Vinkhuizen omgeleid.

Alternatieven

Weggebruikers kunnen niet alleen de omleidingsroutes volgen, maar kunnen ook voor een alternatief kiezen. Op de fiets omzeilen zij grotendeels de werkzaamheden. Verder is P+R Reitdiep een alternatief voor verkeer vanuit de richting Zuidhorn.