Rondreizend festival Popronde bezoekt Groningen

GRONINGEN - De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, trapt dit jaar af op 12 september. Donderdag 3 oktober wordt Groningen aangedaan.

De Popronde presenteert jaarlijks circa 140 Nederlandse acts en artiesten die ‘ertoe gaan doen’. Nu grote namen als Kensington, Racoon, Rondé, HAEVN, Jeangu Macrooy, EUT en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde.

De karavaan toert dit jaar van 12 september tot en met 30 november met talentvolle artiesten door het hele land. Donderdag 3 oktober zal het festival de cafés, podia, galeries en kerken in Groningen weer overnemen, en zo de gehele stad omtoveren tot festivalterrein.

Selectie

De selectie voor Popronde 2019 wordt dinsdag 30 april bekendgemaakt, in een drie uur durende uitzending van 3voor12 op 3FM. Deze uitzending (21.00 - 00.00 uur) zal volledig in het teken van Popronde staan, met acts die live in de studio spelen en enkel muziek van (oud-)Popronde-deelnemers. 

De selectie is gemaakt door een commissie die dit jaar werd uitgebreid naar bijna 150 sleutelpersonen uit de Nederlandse muzieksector. Met onder anderen Peter Dijkstra (Simplon/ Oerol), Elianne Weijers (Zwarte Cross/ De Pul), Ruud Lemmen (013) en Michiel Veenstra (KINK FM).

Meer informatie: www.popronde.nl.