LoopFietsProefGroningen: gezonde ontdekkingstocht voor sportieve duo's

GRONINGEN - De Vismarkt in Groningen is zondag 26 mei start- en eindpunt van LoopFietsProefGroningen. Sportieve duo’s maken hierbij een gezonde ontdekkingstocht door Stad en Ommeland.

 

Deelnemende duo’s maken - naar keuze - een tien of twintig kilometer lange tocht, waarbij zij afwisselend rennen en fietsen. Onderweg komen zij langs diverse healthy kramen en kunnen ze deelnemen aan een mini-workshop.

Gezondere levensstijl

Initiatiefneemster Manon Groenendijk wil op een leuke, laagdrempelige manier een gezondere levensstijl promoten. ,,Dit evenement is bedoeld om te prikkelen en het bewustzijn aan te wakkeren", zegt zij. 

,,Iedereen is welkom: het maakt niet uit hoe lang duo’s over de gekozen afstand doen en wie wanneer fietst of loopt. Bij de LoopFietsProefGroningen staat plezier voorop. Gewoon lekker genieten, bewegen en buiten zijn.”

Healthy Market

Groenendijk heeft ook de Healthy Market georganiseerd, die zondag 26 mei plaatsvindt op de Vismarkt in Groningen. Bezoekers van deze markt maken onder andere kennis met duurzaamheid, sport en gezonde voeding.

Deelname aan LoopFietsProefGroningen kost € 35 per duo. Inschrijven: www.loopfietsproefgroningen.nl.