Nieuwe route voor WefitnessReitdiephavenRun

GRONINGEN - De WefitnessReitdiephavenRun, die zondag 26 mei voor de zevende keer plaatsvindt, heeft een nieuw parcours. Dit voert onder meer langs het Reitdiep. Start en finish zijn in de vertrouwde omgeving van de Reitdiephaven.

De zevende WefitnessReitdiephavenRunstarten wordt, na een gezamenlijke warming-up onder leiding van medewerkers van WeFitness, om 11.00 uur afgetrapt met een kinderloop van een halve zeemijl (900 meter); de kinderen lopen een rondje om de haven. Om 11.20 uur start de loop over één zeemijl (1800 meter); twee rondjes om de haven.

5 en 10 kilometer

Om 12.00 uur zijn de deelnemers van de 5- en 10-kilometerloop (voorheen 3 en 6 zeemijlen) aan de beurt. Zij lopen via het blauwe bruggetje linksaf langs het Reitdiep en komen via een slinger via de Paddepoelsterweg en Zernike terug langs het Reitdiep om te finishen bij de Reitdiephaven.

Inschrijving

Sportievelingen kunnen zich op www.reitdiephavenrun.nl inschrijven voor deelname. Deelname kost bij voorinschrijving 4 euro voor kinderen tot en met 11 jaar en 9 euro voor iedereen vanaf 12 jaar. De voorinschrijving sluit 20 mei.

Inschrijving op de dag van de ReitdiephavenRun kost respectievelijk 6 en 11 euro. 

Loopcircuit Noord-Nederland

Het hardloopevenement is aangesloten bij het Loopcircuit Noord-Nederland. Om voor een plaats in het klassement in aanmerking te komen, dient 10 kilometer gelopen worden.