Passie voor speciaalbier en muziek komen samen op Hop! Into the Grain

GRONINGEN - Bij EM2 in Groningen wordt zaterdag 25 mei de tweede editie gehouden van Hop! Into the Grain. Op dit festival komen de passie voor speciaalbier en muziek samen.

Het festival probeert onderscheidend te zijn door de samenstelling van de bier-line-up; kwaliteit boven kwantiteit. De festivalorganisatie heeft gekozen voor brouwerijen met eigenzinnige smaken en technieken.

Zo komen speciaal voor Hop! Into the Grain wee Australische brouwerijen naar Groningen: Kaiju Brewery en Moon Dog Brewery. Beide staan bekend om hun exotische benadering van ingrediënten en smaken. Ook het spraakmakende design van hun blikken springt in het oog.

Ver maakt de Nijmeegse brouwerij Nevel haar opwachting bij EM2. Deze brouwerij werkt, als enige in Nederland, met wilde gisting. 

Twaalf brouwerijen

In komen twaalf brouwerijen, ieder met minstens vier ‘smaken’, naar Hop! Into the Grain. Elke brouwerij heeft een stand met verschillende biertaps. Bezoekers krijgen bij een ‘proefglas’ bij binnenkomst. Vervolgens kan tegen inwisseling van een munt bier worden getapt.

Verder wordt een stand met ciders ingericht en komen verschillende foodtrucks naar het voormalige Suikerunieterrein. Dit alles wordt opgeluisterd met muziek van Lone Wolf, Electric Hollers, Marigold Groove en 10.000 Volt Blues Band.

Het festival duurt van 15.00 tot 23.00 uur. Entree: 12,50 euro in de voorverkoop bij Just in Beer en online; 14 euro aan de deur.