Tim Knol produceert nieuw Swinder-album 'Nosk'

GRONINGEN - De Groningstalige popband Swinder releast vrijdag 17 mei zijn tweede album 'Nosk'. De albumpresentatie vindt plaats in Vera in Groningen.

De van de singles ‘Noar Stad’, ‘Vief Veur Elf’ en ‘Twijde Hans’ bekende band Swinter heeft, na een periode van relatieve radiostilte, op ‘Nosk’ zowel op muzikaal als op tekstueel vlak de verdieping gezocht. Thema’s als eenzaamheid, liefde, vastklampen en loslaten komen aan bod in tien liedjes die variëren van Beatlesque en sobere folk tot uitbundig gearrangeerde tekstcollages.

Onvermijdelijke volwassenheid

De songs spelen zich dikwijls af tegen de achtergrond van zowel het Groninger platteland uit een jeugd die nu toch echt wel voorbij is, als tegen die van een stad, waar de onvermijdelijke volwassenheid op de loer ligt.

Vaker dan eerst wordt de autobiografische authenticiteit nu afgewisseld met een vrijere tekstbenadering, waaraan ook de niet Gronings sprekende luisteraar zijn eigen invulling kan geven.

Elke Dag Tot De Naacht'

Nosk’, de opvolger van de titelloze debuutplaat uit 2015, is in Hoorn opgenomen en geproduceerd door Tim Knol. De singer-songwriter is op enkele nummers te horen in de achtergrondvocalen.

‘Elke Dag Tot De Naacht’ is de eerste single van het album. Samen met drie animatoren heeft Swinder de handgemaakte video van ‘Elke Dag Tot De Naacht’ gecreëerd.

De albumpresentatie (met geheim voorprogramma) begint om 21.00 uur. Meer informatie/ kaartverkoop (à 2,50 euro): vera-groningen.nl.