BabythuisZorg biedt extra ondersteuning in eerste levensjaar

GRONINGEN - Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg lanceren woensdag 8 mei een nieuw product: BabythuisZorg. Het startschot wordt woensdag in het paviljoen van het Martini Ziekenhuis in Groningen gegeven door wethouder Mattias Gijsbertsen van Groningen, Hans Feenstra van het Martini Ziekenhuis en Lindy van Breda Vriesman van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg.

BabythuisZorg richt zich op het eerste levensjaar van het kindje. Als in die periode behoefte is aan extra ondersteuning in een gezin dan kan BabythuisZorg dit op een laagdrempelige manier bieden.

Bij BabythuisZorg werken gespecialiseerde kraamverzorgenden van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Zij bieden praktische hulp en hebben een signalerende functie. De hulp is een aanvulling op het bestaande aanbod in de ondersteuning van gezinnen.

BabythuisZorg kan meerdere uren zorg per dag bieden, meerdere dagen achter elkaar. Indien nodig wordt zelfs 24-uurszorg geboden. De geboden hulp is altijd tijdelijk en is erop gericht een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken.

Behoefte aan meer ondersteuning

,,We constateerden vanuit de kraamzorg regelmatig behoefte aan meer ondersteuning dan wij met acht tot tien dagen kraamzorg konden bieden", zegt bestuurder Lindy van Breda Vriesman van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg.

,,Het lukte ons niet altijd om deze extra ondersteuning te regelen. Daarom hebben we besloten om dit als pilot zelf te gaan doen. Hierbij werkten we nauw samen met de sociale teams en JGZ. In de pilotperiode bleek er zoveel vraag naar het product, dat we hebben besloten om het officieel aan te gaan bieden.”

,,Het wordt steeds duidelijker dat de eerste duizend dagen in het leven van een kind van groot belang zijn voor de ontwikkeling op latere leeftijd", vervolgt Van Breda Vriesman.

,,Als er dingen spelen in een gezin, waardoor de hechting even niet vanzelfsprekend is willen wij hierin graag ondersteunen. Denk aan ernstige ziekte in het gezin of een ingrijpende gebeurtenis met grote emotionele impact op het gezin. Dit doen we met praktische hulp, maar we hebben hierin ook een signalerende functie. Als het nodig is, schakelen we in overleg met het gezin andere hulp in.”

Meer informatie: 050- 366 6400.