Inschrijving Menzis 4 Mijl van Groningen start donderdag 16 mei

GRONINGEN - Sportievelingen kunnen zich vanaf donderdag 16 mei 12.00 uur inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen. De 33ste editie van dit loopfestijn vindt zondag 13 oktober plaats. Met een nieuw onderdeel: de 4 Mijl Studentenloop.

Binnen de 4 Mijl werden al de Recreantenloop, Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, Jeugdloop powered by GasTerra voor scholen en verenigingen, en de Charity Run speciaal voor het goede doel onderscheiden. Omdat Groningen een echte studentenstad is, is nog een categorie toegevoegd: de 4 Mijl Studentenloop.

Alle studenten starten (gezamenlijk) in één startwave. De snelste studenten worden gehuldigd tijdens een aparte prijsuitreiking. Studenten kunnen met hun persoonlijke studentennummer tegen een gereduceerd tarief inschrijven. Er zijn maximaal tweeduizend startbewijzen beschikbaar voor de 4 Mijl Studentenloop  

Lentis 4 Mijl Try-out

Ter voorbereiding op de Menzis 4 Mijl van Groningen wordt zondag 1 september de Lentis 4 Mijl Try-Out gehouden. Jong en oud, beginners en gevorderde lopers kunnen zich tijdens dit gratis hardloopevenement testen op Rondje Dennenoord, gelegen op het terrein van Lentis in Zuidlaren.

Doe de 4 Mijl anders

Op de vooravond van de Menzis 4 Mijl van Groningen, zaterdag 12 oktober, vindt de negende editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Deelnemers volgen exact hetzelfde parcours, maar dan op een alternatieve wijze zoals wandelend, op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. De inschrijving hiervoor opent ook donderdag 16 mei.

Stichting Walk On

Elk jaar staat bij de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Walk On. Deze stichting zet zich in om meer mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen. De focus ligt nu op een exoskelet

SamenGezond

Iedereen maakt zijn eigen keuzes om gezond te leven. En vaak weten we wel welke keuzes dat precies zouden moeten zijn. Toch is het fijn om daar ondersteuning bij te krijgen. Menzis, de hoofdsponsor van de 4 Mijl, heeft hiervoor SamenGezond, een online gezondheidsprogramma met bijbehorende app. Dit steuntje in de rug helpt meer inzicht in de gezondheid te krijgen. 

Voor SamenGezond-deelnemers opent de inschrijving donderdag 9 mei al, om 17.00 uur. Tegen inlevering van 500 Samen Gezond-punten kunnen de deelnemers zich met € 5,75 korting inschrijven via www.samengezond.nl/4mijl. Voor deze actie zijn duizend startbewijzen beschikbaar.