Eindtoernooi StreetFit op Grote Markt in Groningen

GRONINGEN - De Grote Markt in Groningen vormt vrijdag 12 juli het decor voor het eindtoernooi van StreetFit. Voetbal-, bedrijven- en -vriendenteams kunnen zich nog tot 21 juni inschrijven voor deelname.

StreetFit is een Gronings initiatief gericht op voetbal en het mixen van maatschappelijke groeperingen. Het eindtoernooi op de Grote Markt belooft een sportief feestje te worden met boarding-voetbal, lekker eten en muziek. Dit alles te midden van winkelend publiek.

Daarbij staat het ochtendprogramma in het teken van sportieve verbroedering. Jongeren die zijn aangesloten bij het Legers des Heils, WerkPro, Het Kopland en Open Hof strijden dan om de titel Gronings straatvoetbalbaas 2019. 

Recreantenprogramma

In de middaguren (14.00 - 17.00 uur) wordt het recreantenprogramma afgewerkt. Voetbal-, bedrijven- en -vriendenteams maken hierin uit wie Drs. Vijfje opvolgt als toernooiwinnaar.

Deelnemende teams krijgen een gezond buffet, consumpties en een fotoshoot met het team onder de Martinitoren.

Health Centre Groningen is aanwezig voor blessurepreventie en behandeling.

STOOT

StreetFit is uitkomst van een samenwerking tussen STOOT en Stichting van de Straat. STOOT biedt sport- en gezonde leefstijlprogramma’s aan (jong)volwassenen in een kwetsbare positie die kampen met trauma’s, verslavingen of andere sociaal gerelateerde vraagstukken.

Voetbal-, bedrijven- en -vriendenteams kunnen zich tot 21 juni inschrijven voor deelname. Dat kan op: www.streetfitsoccer.nl.