#thistimeimvoting bij Groninger Forum

GRONINGEN - De locatie Hereplein van het Groninger Forum is woensdag 22 mei toneel van #thistimeimvoting. Dit is een feestelijk evenement dat volledig in het teken staat van de Europese verkiezingen van een dag later. Debat, comedy, interviews, talks, pitches en muziek wisselen elkaar in hoog tempo af.

Devika Partiman, directeur van Stem op een Vrouw, ontvouwt haar stemstrategie voor meer vrouwen in het Europees Parlement.

De Amsterdamse vrienden Jochem Jordaan en Dylan Ahern, beter bekend als De Kiesmannen, presenteren hun Grote Europese Verkiezingsshow én blikken vooruit op de verkiezingsuitslag.

Groningens nachtburgemeester Merlijn Poolman presenteert zijn nieuwe project 'Brüder', Wilbert van der Kamp de qEUizingo en het Groninger Forum de Levende Stemwijzer. 

Onderzoeker Jasper van den Berg van Stichting Nieuwe Helden deelt een aantal inzichten die hij opdeed tijdens in Search of Democracy 3.0, een zoektocht naar de geschiedenis en toekomst van onze politiek.

En vlak voor twaalven geven enkele politieke partijen een reeks korte pitches die kunnen helpen bij het maken van een keuze. 

Stemmen

Precies om middernacht opent een gelegenheidsstembureau in het gebouw, zodat fanatieke studenten en Stadjers die met hun stempas en hun identiteitsbewijs naar het Hereplein komen, als eerste in Nederland hun stem voor het Europees Parlement kunnen uitbrengen.

Bovendien is op vertoon van deze beide documenten de toegang tot #thistimeimvoting gratis.

Vervolgens gaat het programma nog even door. Tot de cabaretiers van Stranger Things Have Happened om 02.00 uur het licht uitdoen.

Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 5 (CJP, studenten, 65+: 3,50 euro).