Zedendelict tijdens bevrijdingsfestival Stadspark

Groningen - Een 15-jarig meisje uit de provincie Groningen is tijdens het bevrijdingsfestival slachtoffer geworden van een zedendelict. Dat gebeurde op zondagavond 5 mei tussen 22.20 uur en 22.40 uur.

Het meisje voelde zich niet lekker en zat aan de rand van het festivalterrein. Zij werd aangesproken door een voor haar onbekende jongen. Omdat ze zich niet goed voelde, ontfermde de jongen zich over haar. Samen verlieten ze de drafbaan en liepen aan de zijde van de Concourslaan ter hoogte van de kantine van SC Stadspark.

Terwijl ze gezamenlijk op het pad liepen, kwamen een man en een vrouw hen tegemoet. De vrouw vroeg of alles in orde was waarop de jongen antwoordde dat alles oké was. Het meisje reageerde niet. De man en vrouw liepen verder en sloegen linksaf een ander pad op.

De jongen en het meisje lopen door. Even later wordt de 15-jarige slachtoffer van een zedendelict.

Omschrijving dader

Het slachtoffer omschrijft de jongen als licht getint. Hij sprak met een buitenlandse tongval en is ongeveer 1.70 m lang. Hij had volgens haar opvallend donkere wenkbrauwen en hij droeg donkere kleding.

Getuigen

De politie is op zoek naar de man en de vrouw die de jongen en het meisje tegemoet liepen. De vrouw vroeg het meisje of alles goed ging. Volgens het slachtoffer was de man niet zo lang en had hij een smal postuur. De vrouw zou een stuk langer zijn dan de man en droeg een bril. De politie hoopt van hen aanvullende informatie over de dader te krijgen.

Ook met andere informatie over deze zaak kunt u bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (zaaknummer: 2019113848).

Bron: Facebook Politie Groningen