Feestelijke officiële heropening openluchtzwembad De Papiermolen

GRONINGEN - Hoewel al sinds zaterdag 27 april weer in De Papiermolen in Groningen kan worden gezwommen, vindt zaterdag 18 mei de officiële heropening van het gerenoveerde openluchtzwembad plaats.

Veel zwemmers hebben De Papiermolen, het grootste openluchtzwembad in Groningen, een seizoen lang moeten missen. Het zwembad was één seizoen gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden.

Tijdens de verbouwing is veel gedaan. Zo wordt het zwembad nu duurzaam verwarmd door middel van riothermie; afdekmatten moeten voorkomen dat het water  ‘s nachts teveel afkoelt.

Verder wordt het water nu schoongehouden door middel van zoutelektrolyse en wordt het douchewater verwarmd door zonne-energie.

Heropening

Het zwembad wordt zaterdag 18 mei om 10.00 uur officieel heropend door wethouder Inge Jongman. Vervolgens, vanaf 11.00 uur, zijn er feestelijke activiteiten als zeemeerminzwemmen, buikschuiven, verkleed van de glijbaan met een partyfotograaf en zwemsport-clinics.

Ook kunnen bezoekers zich uitleven op een springkussen en een waterstormbaan.

Verder klinkt er de hele dag muziek vanuit de originele orkestbak van De Papiermolen en kunnen de jongste bezoekers is een heus piratenavontuur beleven.

Voor alle activiteiten geldt een vrije inloop, behalve voor het zeemeerminzwemmen. Hiervoor moeten belangstellenden zich aanmelden via de website van Sport050. Op een dagkaart wordt 18 mei tien procent korting gegeven.

Zie sport050.nl voor het complete programma.