Releaseparty Biotape in De Biotoop in Haren

HAREN - De Biotoop Haren is zaterdag 18 mei toneel van de releaseparty van Biotape. Dit gaat gepaard met livemuziek van onder meer Jasper Staal, Rum en Skunk, Model Depose, Marcel Davids, Jelger Staal, Phole en Vikings in Tibet.

De Biotape is het resultaat van een samenwerkingsproject van de muzikale makers en muziekpioniers van De Biotoop: een zeer gelimiteerde dubbel-lp met kenmerkend Biotoop-geluid. 

Studio's, dj's, producers en bands

Op de Biotoop wonen en werken veel creatieve ondernemers, kunstenaars en innovatieve makers. Met studio’s, dj’s, producers en bands is ook de muziekbranche goed vertegenwoordigd.

Deze muzikale makers hebben een jaar lang aan het Biotape-project gewerkt. Met een crowdfunding-campagne werd in 2018 genoeg geld opgehaald, waarna Deepgrooves uit Leeuwarden het muzikale ontwerp in februari van dit jaar op hoogwaardig gekleurd vinyl kon worden persen.

De Biotoop-acts

De Biotoop-acts Vikings in Tibet, Animare, Model Depose, Kenshon, Jasper Staal, Jelger Staal, Marcel Davids feat. Sofie IJzerman, Tjibz, deToon, Jupiter Junes, Phole, Drico, Rum en Skunk, Mononoid en Garnituur namen een nummer op voor Biotape. 

Kunstenaars en grafici uit de Biotoop als Marja Hagenauw, Wouter Nijland, Bartina Morriën en Laureen Langkamp werkten aan het ontwerp van de hoes, het zeefdrukken van de hoes en de overige vormgeving.

Dubbel-lp met Biotoop-geluid

Bij de plaat wordt een speciale Biotape editie van de Volkssnakkel meegeleverd, een gezeefdrukt magazine. Op de releaseparty worden nog enkele Biotapes verkocht. En vanaf 24 mei is een handjevol exemplaren verkrijgbaar bij De Jongens van Hemmes, Elpee en Plato in Groningen.

De releaseparty vindt zaterdag 18 mei van 19.00 tot 00.00 uur plaats in Vleugel F van De Biotoop van Haren. Kaarten zijn aan de deur te koop voor € 5, crowdfunders ontvangen hun free ticket per mail.