Groepsexpositie ‘skindeep’ in galerie with tsjalling:

GRONINGEN - In galerie with tsjalling: in Groningen wordt zaterdag 18 mei de groepsexpositie 'Skindeep' geopend.

‘Skindeep’ komt voort uit de jarenlange vriendschap van galeriehouder Tsjalling Venema en kunstenaar Rob Bouwman. Samen hebben ze een tentoonstelling samengesteld waarbij formeel abstract werk met een bijzonder oppervlak centraal staat.

Hierin worden niet alleen schilderijen van van Rob Bouwman getoond, maar ook ijsschilderijen van Daan den Houter en werk op zeefdrukramen van Vincent Uilenbroek.

Rob Bouwman

Rob Bouwman (1981) is in 2015 begonnen met een serie werken, waarbij hij zich concentreert op het mengen van verschillende kleuren doormiddel van een enkele verfaanraking. Door het oppervlak intensief te prepareren en de olieverf op verschillende manieren te verdelen, kan hij vervolgens de pigmenten met zelfgemaakte schildersgereedschap door elkaar heen trekken.

De verf trekt niet in de ondergrond, maar blijft er op liggen waardoor een uitgekristalliseerde verfstreek en heldere kleurovergangen zich aan de kijker openbaren. Het gaat hem om een zo gevarieerd mogelijke menging tussen de ene en de andere kleur.

Daan den Houter

Daan den Houter (1977) is een conceptueel kunstenaar die multidisciplinair werkt. Het concept is bepalend voor het medium dat hij kiest. De gelaagdheid van zijn kunst werkt bij eerste beschouwing als een vals plat, waardoor je als toeschouwer aanvankelijk wankelt om pas daarna je evenwicht te hervinden.

In galerie with tsjalling: laat hij onder meer een aantal ijsschilderijen zien. Dit zijn kleurcomposities van verf en ijs, die gedurende de tentoonstelling smelten.

Vincent Uilenbroek

Beelden die doorgaans worden opgevat als het residu van het schilderproces vormen het uitgangspunt voor een nieuwe abstracte beeldtaal in het werk van Vincent Uilenbroek (1980). De restvormen op de wand van de studio bijvoorbeeld. Materialen waarmee gewerkt wordt, zoals sjablonen, sheets en schilderstape krijgen onopzettelijk een schilderachtige kwaliteit.

De expositie loopt tot en met 15 juni. Entree: gratis.