HANNN Walking Football Festival 2019 op Sportpark Kardinge

GRONINGEN - Sportpark Kardinge in Groningen vormt vrijdag 17 mei het decor voor de vierde editie van het HANNN Walking Football Festival.

Walking Football is een voetbalvorm voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Bij Walking Football wordt gespeeld op een klein veld en mag niet worden gerend. Lichamelijk contact is verboden en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld.

Het festival start om 14.00 uur en de wedstrijden zullen eindigen rond 17.00 uur. De toegang is gratis en publiek is van harte welkom.

FC Groningen

De organisatie van het HANNN Walking Football Festival is in handen van FC Groningen en de amateurverenigingen GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen. 

FC Groningen is al sinds februari 2014 actief met Walking Football. Zijn 36-koppige OldStars Team, dat elke donderdagmiddag traint bij VV Hoogezand, is de afgelopen jaren een ware ambassadeur geworden voor het oprichten van nieuwe teams bij de leden van het Amateurconvenant FC Groningen - ruim tweehonderd amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van FC Groningen. 

Deelnemersveld

Het deelnemersveld van het HANNN Walking Football Festival telt 25 teams: de OldStars van FC Groningen (drie teams), SC Cambuur (drie teams), FC Emmen (twee teams), Heracles Almelo, SC Heerenveen, SV Bedum, HZVV, UFC Noordpool, VV Siddeburen, GEO Garmerwolde, SJS, Vitesse ’63, Kardinge (twee teams - combinatie GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen), Suri’s All Stars (twee teams uit Midden-Groningen), vv Winsum, VEV ’67 (twee teams) en een combinatieteam van Amicitia VMC, Blauw Geel en Oranje Nassau.

De teams mogen zelf de score bijhouden, maar er wordt geen eindklassement opgemaakt. De eerste prijs gaat naar het team dat in de uitvoering het beste Walking Football speelt.

Het toernooi duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis.