Kino Klandestino: IKEA Groningen omgebouwd tot secret cinema

GRONINGEN - Zeshonderd mensen genoten zondag bij IKEA Groningen van een geheime filmvoorstelling, georganiseerd door Kino Klandestiono. De achtste editie van de secret cinema vond plaats op het parkeerterrein, waar met IKEA-meubilair een complete bioscoop was opgebouwd. In de traditie van Kino Klandestino werd de locatie pas op het allerlaatst prijsgegeven.

Het publiek kwam, na een wandeling over brandtrappen en door een donkere winkel, onder de enorme IKEA-letters in een bioscoopsetting terecht. Om vervolgens te genieten van de film ‘Here is Harold’. 

Het verhaal van deze film sloot perfect aan bij de vertoningsplek. In 'Here is Harold' ziet hoofdpersoon Harold zijn bedrijf ten onder gaan door de Zweedse meubelgigant die in zijn stad wordt geopend. Harold wil wraaknemen door de oprichter van IKEA, Ingvar Kamprad, te ontvoeren. 

Behalve de film(setting) deed, dankzij de heldere hemel, ook de temperatuur Scandinavisch aan. De bezoekers zaten met sjaals, mutsen en fleecedekentjes op de Odger, Strandmon, Gröndlid of een van de andere IKEA-meubels. 

Avondvullend programma

De filmvertoning was ingebed in een avondvullend programma met een loterij en een grote IKEA-Kino-Kwis, waarbij onder andere een bank en een fauteuil verdeeld werden.

Verder werd store manager Stefan Kroes geïnterviewd en was er een act van illusionist Sven Hansson.

De presentatie was in handen van Marjolein Rover.