'Open huis'-festival De Noorderlingen in Grand Theatre

GRONINGEN - 'Wijd open'. Onder deze noemer nemen spelers en makers van De Noorderlingen het Grand Theatre in Groningen voor één dag (zaterdag 18 mei) over. Met een ‘open huis’-festival dat af én onaf werk toont: van solo tot korte docu, van de voorstelling 'Sehnsucht und Kartoffelsalat' tot Noorderlingen Oldskool.

De Productiegroep van De Noorderlingen speelt tijdens 'Wijd open' voor de allerlaatste keer 'Sehnsucht und Kartoffelsalat'. Deze voorstelling, die een tour langs de kleine theaters van het Noorden maakte, is geïnspireerd op de film 'Der Himmel über Berlin' van Wim Wenders. Lies van de Wiel tekende voor de regie.  

Kunst x 6

Verder tonen de zes leden van De Productiegroep van De Noorderlingen het eindresultaat van hun eigen artistieke project: solovoorstellingen, een korte film, een documentaire (mét livemuziek) en een spoken word-performance.

'Wijd open' duurt van 15.00 tot 00.00 uur. Een dagkaart kost 12,50 euro. Een kaartje voor (uitsluitend) de voorstelling ‘Sehnsucht und Kartoffelsalat’ kost 10 euro. Deze voorstelling begint om 20.30 uur.

Meer informatie/ kaartreservering: www.denoorderlingen.nl.