D66 stelt Kamervragen over herstel Paddepoelsterbrug

DEN HAAG/ GRONINGEN - De D66-fractie in de Tweede Kamer wil opheldering over het uitblijvende herstel van de in september geramde Paddepoelsterbrug in Groningen. D66 vindt dat de discussie over het herstel van de brug echt te lang duurt.

D66-Tweede Kamerlid Rutger Schonis vraagt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat onder meer of ze het belang van de brug erkent en welke belangen Rijkswaterstaat prioriteert: die van de scheepvaart of die van het lokale verkeer.

Tom Rustebiel, D66-raadslid in Groningen: ,,Onze landelijke fractie is ook benieuwd of Rijkswaterstaat niet gewoon een verzekering of fonds voor schadeherstel heeft en vraagt zich af wat de inzet van de minister is om samen met gemeentebesturen te komen tot een oplossing."

Aan de bel trekken bij minister

Rustebiel zocht contact met de landelijke fractie omdat het zicht op herstel inmiddels wel heel lang duurt. ,,Er is pas in april voor het eerst een bestuurlijk overleg geweest, nadat onze fractie er in de gemeenteraad vragen over stelde. Vorige week nog liet het college weten dat het onderzoek naar herstel nog wat langer duurt. Reden genoeg om aan de bel te trekken bij de minister, omdat Rijkswaterstaat hier uiteindelijk verantwoordelijk voor is", zegt Rustebiel.

Hopen dat landelijke aandacht helpt

De minister heeft drie weken om de vragen te beantwoorden. Rustebiel: ,,We zijn benieuwd naar de antwoorden, maar hopen bovenal dat landelijke aandacht helpt om een nieuwe of tijdelijke brug te kunnen realiseren. En het college moet natuurlijk vól voor het lokale belang blijven gaan. Deze brug is voor fietsers en wandelaars dé poort naar de noordkant van de stad, zowel voor de forens als de recreatie- en natuurliefhebber. Ik vind het trouwens geweldig hoe betrokken bewoners het onderwerp op de agenda hebben gezet. Dat helpt altijd!"