Glenn Pinas ook volgend seizoen hoofdcoach Martini Sparks

HAREN - Glenn Pinas uit Groningen is ook volgend seizoen hoofdcoach van vrouwenbasketbalteam Keijser Capital Martini Sparks uit Haren.

Glenn Pinas volgde medio februari de in januari opgestapte Joyce Siderius-Bolman op als hoofdcoach van Martini Sparks. Hij committeerde zich toen tot het einde van het seizoen 2018-2019 aan de rode lantaarndrager van de dameseredivisie, Vrouwen Basketball League (VBL) . 

Hoewel de Hareners eind maart ook onderaan de competitie eindigden, zijn ze volgend seizoen ook actief in de Vrouwen Basketball League. Het bestuur van Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord (SVTN) moest daarom aan de bak voor een nieuwe hoofdcoach.

Ervaren Groninger coach

,,Pinas had vanaf zijn aantreden echt een klik met het team, dus je kunt je voorstellen dat we deze ervaren Groninger coach voor langere periode aan ons dameseredivisieteam wilden verbinden”, zegt SVTN-voorzitter Cees Dijkhuis.

Middenmoot VBL

Glenn Pinas: ,,Het eerste seizoen van de Martini Sparks draaide om leren, groeien en ontwikkelen, zowel op sportief gebied als organisatorisch. Voor komend seizoen wil ik, samen met physical coach Ata Einolhagh, het team in de middenmoot van de VBL zien te krijgen. Uiteraard met steun van onze waardevolle sponsors en partners en de Groninger sportgemeenschap.”