Inloopspreekuur voor reizigers bij GGD Groningen

GRONINGEN - GGD Groningen houdt van 28 mei tot en met 9 juli elke dinsdagmiddag een inloopspreekuur voor reizigers.

Reizigers kunnen dan zonder afspraak bij GGD Groningen aan het Hanzeplein 120 terecht voor vaccinaties en gezondheidsadvies. Dit advies wordt afgestemd op de bestemming en de persoonlijke situatie van de reiziger.

Het spreekuur duurt steeds van 13.30 uur tot 15.00 uur. 

Onvoldoende beschermd

GGD Groningen houdt het inloopspreekuur omdat veel mensen onvoldoende beschermd op vakantie gaan. Zij weten vaak niet dat voor sommige bestemmingen in Europa ook vaccinaties worden aanbevolen.

In deze landen kunnen reizigers namelijk ook hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus en polio oplopen. Een infectie ontstaat vaak ongemerkt via voedsel en drinkwater.

Daarnaast leeft het idee dat vaccineren kort voor vertrek of voor een korte reis niet zinvol is. Veel vaccinaties kunnen echter 1 dag voor vertrek nog gegeven worden.

Afspraak maken

Vanwege langere wachttijden tijdens een inloopspreekuur adviseert GGD Groningen ouders met kinderen onder de 12 jaar én personen met gezondheidsklachten wél een afspraak te maken, online of telefonisch.

Ook mensen die een lange reis gaan maken - langer dan drie maanden - en meer dan twee landen gaan bezoeken, wordt geadviseerd om op afspraak langs te komen.

Het maken van een afspraak kan online via ggd.groningen.nl/gezond-op-reis of telefonisch via 050-3674377.