Chocoparadijs in Oude Eb

GRONINGEN Chocoladefondue, bonbons, chocolade op een lepel en natuurlijk heel veel soorten chocolademelk. Je kunt het zo gek niet bedenken: als het maar met chocolade te maken heeft, verkopen ze het bij Chocolate Company.

Binnenkort opent een vestiging van deze landelijke keten in het pand aan de Oude Ebbingestraat in Groningen waarin voorheen Halfords was gevestigd. Momenteel word de winkel gestript en klaargemaakt voor de gasten. Er komen tachtig zitplaatsen en een bar.

Ben je zelf een enorme zoetekauw, maar wil je er opuit met iemand die nog niet dood gevonden wil worden met een stuk chocolade in de mond? Geen nood. Je kunt bij de Chocolate Company voor een broodje of een salade. Logisch? Nou nee niet echt, maar wel lekker...

De Chocolate Company werd in 2015 door het consumentenprogramma Kassa uitgeroepen tot de maker van de beste Valentijnbonbons.

Grondlegger van het bedrijf is chocoladechef Toussaint Claessens. Hij kwam met het idee voor een brok chocolade aan een lepel, even roeren in de hete melk en je hebt chcolademelk. Hij verwerkte op deze manier allerlei smaakcombinaties. Toussaint is nog steeds verbonden aan het bedrijf als productontwikkelaar. Zijn vrouw Mirjam, die hun eerste chocoladewinkel startte, heeft nu de dagelijkse leiding over het chocolade-atelier. Inmiddels heeft de Chocolate Company 18 vestigingen in Nederland, België en Duitsland.