Orgelconcert Minne Veldman in Martinikerk in Groningen

GRONINGEN - Organist Minne Veldman geeft zaterdag 25 mei een concert op het Schnitger-orgel van de Martinikerk in Groningen. Dit concert is onderdeel van Veldmans achtdelige jubileumtour door Nederland. De in Sauwerd geboren Veldman is 25 jaar organist.

Minne Veldman presenteert in de Martinikerk een zeer afwisselend programma. Voor de pauze worden werken van Feike Asma, Bach, Krebs, Bruckneren Klaas Jan Mulder gespeeld.

Op de pauze volgt het hoofdgerecht: een integrale uitvoering van de 4e Symfonie van Charles-Marie Widor. Waarna het concert wordt afgesloten met eigen werk van Veldman: Fantasie en Fuga over 'Alle roem is uitgesloten'.

Publiek kan de organist op een groot videoscherm zien spelen. 

Toelichting op het programma

Voorafgaande aan het concert geeft de organist een mondelinge toelichting op het programma. In de pauze is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een kopje koffie.

Kaartverkoop

Het concert begint om 19.00 uur. Kaarten zijn vanaf een halfuur voor aanvang verkrijgbaar aan de kerk of (tot en met 24 mei) via de webwinkel van de organist. Bij online voorverkoop geldt € 2,50 korting.