Badeendjesrace in Paterswoldsemeer: 8000 euro voor Familie De Boer Huis Groningen

EELDERWOLDE - De benefietactie van Lions Club Groote Griet Groningen voor het Familie De Boer Huis Groningen heeft 8000 euro opgebracht.

De benefietactie bestond uit een badeendjesrace in het Paterswoldsemeer. Daarbij legden honderden eendjes een kort parcours af in het water. Al deze eendjes waren gekoppeld aan lotnummers; leden van Lionsclub Groote Griet Groningen hadden deze de afgelopen maanden verkocht.

De bezitters van de winnende lotnummers gingen met mooie prijzen aan de haal.

De opbrengst van de badeendjesrace - mede mogelijk gemaakt door Stichting Lions Quest - wordt gebruikt voor de aanschaf van elektrische bakfietsen voor het Familie De Boer Huis en de inrichting van diens  tuinen met veilig speeltoestellen. 

Familie De Boer Huis

Het Familie De Boer Huis biedt onderdak aan kinderen met kanker die behandeld moeten worden in het protonentherapiecentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en van buiten de regio komen. Deze kinderen (en hun ouders) kunnen gedurende de gehele behandelingsperiode in het huis verblijven. 

Het familiehuis biedt gezinnen een prettig ‘thuis’ in een intensieve en onzekere tijd, op loopafstand van het protonentherapiecentrum.