UMCG-patiënt kan veilig berichten sturen naar behandelaar

GRONINGEN - Patiënten van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kunnen sinds maandag 20 mei veilig een bericht sturen naar behandelaars. Dit kan via mijnUMCG, het patiëntenportaal van het UMCG.

Patiënten kunnen via mijnUMCG een bericht te sturen naar zorgverleners bij wie zij de afgelopen twaalf maanden onder behandeling zijn geweest of die in het zorgteam zitten van de patiënt.

Het berichtenverkeer via mijnUMCG, onderdeel van het elektronisch patiëntendossier (EPD), is beveiligd - in tegenstelling tot e-mail. Dit berichtenverkeer vervangt de huidige correspondentie via e-mail.

Versterking eigen regie

Voor patiënten is berichtenverkeer via mijnUMCG een veilige manier om contact te hebben met behandelaars. Dit versterkt de eigen regie van patiënten op het eigen zorgproces en de gezondheid.

De berichten die patiënten versturen, komen in eerste instantie binnen bij de medische administratie. De medische administratie kan praktische vragen direct beantwoorden.

Als het nodig is, stuurt de administratie het bericht door naar een betrokken zorgverlener. 

Andersom kunnen zorgverleners via mijnUMCG ook berichten sturen naar hun patiënten, of voor mijnUMCG gemachtigden. 

Medische vragen

De mogelijkheid om berichten te sturen is alleen bedoeld voor medische vragen en niet voor patiënten die dringend hulp nodig hebben of voor (nieuwe) klachten waarvoor de patiënt nog niet behandeld wordt in het UMCG.