Noorderburen: ondernemers en bewoners Noorderplantsoen ontmoeten elkaar

GRONINGEN - De speelweide in het Noorderplantsoen vormt zondag 26 mei het decor voor Noorderburen. Dit is niet alleen een markt, maar ook 'een dag vol verrassende ontmoetingen, verhalen, muziek, eten en drinken'.

Ondernemers en bewoners uit de buurten rondom het Noorderplantsoen ontmoeten elkaar en vertellen vol passie over hun producten en diensten.

Onder de deelnemers een aantal restauranthouders, een eigenaar van een kapsalon, de baas van een copyshop, een schilder, een schrijver, een ICT'er, een beeldend kunstenaar, een kok en en acupuncturist. Zij vertellen over hun beroep, geven demonstraties en trakteren het publiek op speciale aanbiedingen.

Daarnaast zijn er muzikale optredens van Bands & Acts en Picture in the Frame, en wordt de speelweide bezocht door orgelman Eric Mertens.

Zoekt in den vreemde niet...

De vooroorlogse buurten rondom het Noorderplantsoen staan bekend als gewilde woonbuurten. Minder bekend is dat er naast de duidelijke zichtbare winkels en restaurants een paar honderd ondernemers wonen.

Veel winkels van vroeger zijn uit het straatbeeld verdwenen, maar waar eens de groentenboer, kruidenier en slager hun waren aan de man brachten, zijn nu tal van andere ondernemers actief.

Een groot aantal onder hen presenteert zich op Noorderburen. Dit onder de noemer 'Zoekt in den vreemde niet, wat uw eigen buurt u biedt'.  

Noordermarkt wordt om 12.00 uur door wethouder oude wijken Carine Bloemhoff. Het evenement duurt tot 17.00 uur.