KardingeRun uitgebreid met ScholierenRun

GRONINGEN - De KardingeRun in Groningen wordt dit jaar uitgebreid met de ScholierenRun.

De KardingeRun is een mudrun over (naar keuze) 5, 8 of 12 kilometer met start en finish bij Sportcentrum Kardinge. De KardingeRun staat zaterdag 6 en zondag 7 juli voor de zesde keer op de sportkalender.

De ScholierenLoop beleeft zaterdag 6 juli zijn première - als officieel onderdeel van de KardingeRun. In deze ScholierenLoop gaan vijfhonderd leerlingen van meerdere scholen uit de provincie Groningen 8 kilometer bikkelen.

Onderweg komen ze hindernissen tegen met water, modder en andere uitdagingen. Ook de Kardinger bult is in het parcours opgenomen.

Grenzen verleggen

Docenten lichamelijk opvoeding Mart Huls (Kamerlingh Onnes) en Rutger Bakker (Leon van Gelder) lopen al enkele jaren met een aantal leerlingen mee. ,,Rutger en ik zijn vijf jaar geleden begonnen als vrienden. We hebben dit naar ons werk uitgebreid", zegt Huls. ,,We vinden het een onvergetelijke ervaring voor leerlingen om samen een sportieve uitdaging te overwinnen, waarbij ieder het op zijn of haar eigen niveau mee kan doen. Het is geweldig om te zien hoe leerlingen elkaar helpen en grenzen verleggen.”

Scholieren kunnen tegen gereduceerd tarief deelnemen aan de ScholierenRun. Aanmelden kan via de LO-docent van deelnemende scholen.

De ScholierenLoop begint om 12.30 uur. Meer informatie: www.kardingerun.nl.