Zes draverijen op drafbaan in stadspark Groningen

GRONINGEN - Met de 'Drachtendag' wordt op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) een reeks van zes koersdagen van de Koninklijke Harddraverij en Renvereniging (KHRV) Groningen afgetrapt. Plaats van handeling is in alle gevallen de drafbaan in het Stadspark van Groningen.

Op de door het bestuur van de voormalige drafbaan in Drachten gesponsorde 'Drachtendag' volgen koersmeetings op de zondagen 9 juni, 7 en 28 juli, 11 augustus en 15 september.

Daarbij staan zondag 7 juli de traditionele Sweepstakes geprogrammeerd. Hierin nemen de beste driejarige dravers van Nederland het tegen elkaar op. 

KHRV Groningen

KHRV Groningen gaat het nieuwe seizoen met een nieuw - in februari aangetreden - en ambitieus bestuur in. Om het publiek 'prachtige en sfeervolle koersdagen' op te kunnen dienen, zijn drie adviseurs aan het bestuur toegevoegd. De bekendste van hen is de Groningse Miep Hamming.

Deze telg uit een draversfamilie - Miep is dochter van Roelof Hamming en Rieka Woldijk - was in haar tijd als amatrice goed voor zestig overwinningen. Miep Hamming organiseert onderneer de 'Vastgoeddag', de koers van 15 september.

Naast deze 'Vastgoeddag' staan een 'Gezinsdag' en een 'Dorpendag' geprogrammeerd. Hierin gaat de aandacht uit naar de regionale functie en verbondenheid van het koersen met draverspaarden in het Stadspark.

Moeders met kinderen en Club van 100

Omdat het KHRV-bestuur graag meer mensen verwelkomt op de drafbaan, krijgen moeders met kinderen (tot 15 jaar) het hele seizoen gratis entree.

Een andere noviteit is de oprichting van een Club van 100. Leden steunen het koersen met dravers in het Stadspark door 100 euro per seizoen te betalen. Zij krijgen daar voor iedere meeting twee vrijkaarten voor terug.

Uiteraard kan en mag een gokje gewaagd worden tijdens het koersen. Runnerz is de gevolmachtigde aanbieder van weddenschappen. 

De openingsmeeting op Hemelvaartsdag begint om 13.30 uur.