Badmintonfestival op Ossenmarkt in Groningen

GRONINGEN - Op de Ossenmarkt in Groningen wordt zaterdag 25 en zondag 26 mei een badmintonfestival gehouden. De Ossenmarkt wordt hiervoor omgebouwd tot festivallocatie, met AirBadminton-banen, een foodtruck en een dj.

Zaterdag 25 mei worden vanaf 10.00 uur elk uur clinics gegeven. Deelnemers kunnen hierin onder leiding van ervaren trainers kennismaken met de badmintonsport.

Deelname aan de clinics staat voor iederen open. De materialen - rackets en speciaal voor AirBadminton ontworpen shuttles - zijn ter plekke beschikbaar. Aanmelden (verdient de voorkeur): badmintonfestival.nl.

Demonstratie Ruud Bosch

Om 12.00 uur staat geen clinic, maar een demonstratie geprogrammeerd. Deze demonstratie wordt geleid door Ruud Bosch, meervoudig nationaal dubbelkampioen en bondscoach van de talentenselectie.

De laatste clinic begint rond 15.00 uur.

Toernooien

Zondag 26 mei staan twee toernooien geprogrammeerd; een toernooi voor 8- tot en met 14-jarigen in de ochtenduren, een toernooi voor 'volwassenen'  in de middaguren.

Deelname staat ook hier voor iedereen open. Aanmelden: badmintonfestival.nl

Omdat niet alle banen voor de toernooien gebruikt worden, is er ook nog gelegenheid om 'een los partijtje' te spelen.

Het badmintonfestival is georganiseerd door Badminton Nederland en de stad-Groninger badmintonverenigingen BC GO! en BV Novum.