Dörte Hansen over 'Middaguur' in Lutherse kerk

GRONINGEN - De Duitse schrijfster Dörte Hansen wordt dinsdag 4 juni in de Lutherse kerk in Groningen geïnterviewd over haar boek 'Middaguur' (Mittagstunde). NRC-columniste Marjoleine de Vos neemt dit interview voor haar rekening.

Dörte Hansen (Husum, 1964) is schrijfster, journaliste en taalwetenschapper. Ze groeide op in Högel in Noord-Friesland. Thuis werd alleen Platduits gesproken, pas op de lagere school leerde ze Standaardduits. Na de middelbare school studeerde ze onder meer linguïstiek, en in 1994 promoveerde zij aan de Universiteit Hamburg.

Hansen is bekend van haar romans 'Het oude land' (Altes Land) en het recentelijk verschenen 'Middaguur' (Mittagsstunde). Haar tweede roman gaat over het einde van een boerendorp, over verlies, over afscheid en over een nieuw begin. 

Hansen wordt geïnterviewd door schrijfster en NRC-columniste Marjoleine de Vos. Daarnaast spreekt Fons van Wanroij, klant van Boekhandel Godert Walter. Nanne van der Werff tekent voor de muzikale omlijsting.

Het Duitstalige interview, dat is georganiseerd door Boekhandel Godert Walter en uitgeverij HarperCollins, begint om 20.00 uur. Entree: 7,50 euro (voorverkoop: 6 euro).