Officiële opening Tiny Forest in Gravenburg

GRONINGEN - Het Tiny Forest in de wijk Gravenburg in Groningen wordt dinsdag 28 mei officieel geopend. Bij die gelegenheid wordt ook de naam van het minibos bekendgemaakt.

Het Tiny Forest in Gravenburg, het eerste van Noord-Nederland werd 10 december aangeplant. Ruim zevenhonderd leerlingen van de basisscholen De Feniks en Aquamarijn hielpen natuurorganisatie IVN mee de boompjes de klei in te krijgen.

Tiny Forest Rangers

Leerlingen van de groepen 5 en 6 van deze beide basisscholen worden opgeleid tot Tiny Forest Rangers. 'Een klein bos biedt ruimte voor grote ontdekkingen: er is van alles te beleven en onderzoeken. Het enige dat nog mist, is een boswachter', leert de tekst uit het educatiepakket.'Iemand die alles weet over het bos; welke planten en dieren er leven, of het bos gezond is, of het goed groeit, waar de beste verstopplekjes zijn en hoe je er kunt overleven. Maar de boswachter heeft nóg een taak: andere mensen enthousiast maken en laten zien hoe leuk en fijn het bos is!'

Buitenlokaal 

Deze Tiny Forest Rangers in opleiding krijgen meteen na de openingshandeling hun eerste buitenlessen. IVN Natuureducatie heeft de teams van beide scholen onlangs een training gegeven over het geven van buitenlessen, waarbij ze allerlei tips kregen, ideeën konden uitwisselen en de opdrachten zelf konden uitproberen.