Mind-Power bij De Magische Poort

GRONINGEN - Stichting De Magische Poort uit Groningen start donderdag 6 juni met een Mind-Power-groep. Deelname staat open voor kinderen in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar die opgroeien onder moeilijke omstandigheden en/ of omstandigheden waarin de ouders het niet breed hebben. Deelname is dan ook gratis.

In de Mind-Power-groep ligt het accent op meditatie, ademhalingsoefeningen, yoga, sporten en het voeren van gesprekken met elkaar. In deze gesprekken gaat het over voor jezelf opkomen, positief denken, plannen, doelen voor jezelf stellen en jezelf leren zijn. Het delen van je bevindingen is hierin een belangrijk aspect.

Uitgangspunt bij dit alles is het idee dat een positieve mentale kracht belangrijk is voor bijna alles. Net zoals gezond eten, slapen en bewegen. 

Pilot

De Magische Poort voorziet in een 'pilot' van vijf sessies met steeds een centraal thema, ademhalingsoefeningen, een sportactiviteit, concentratieoefeningen, zelfreflectie en een terugkoppeling van de ervaringen. Het programma is bedoeld voor kinderen met concentratieproblemen die meer discipline en structuur willen krijgen. Ook richt het programma zich op kinderen die verslaafd zijn aan spelletjes, soms gepest of depressief zijn en/ of te weinig bewegen.

De Mind-Power-groep komt samen op de locatie Friesestraatweg van Cursuscentrum De Poort. Meer informatie: magischepoort.nl.