ESNS bevestigt eerste sprekers voor 2020-conferentie

GRONINGEN - Eurosonic Noorderslag (ESNS) heeft de eerste sprekers voor de ENSN 2020-conferentie bevestigd: Martin Goldschmidt, Rob Trommelen en Barry, Lucy en Jonathan Dickins.

Barry Dickins geldt als een van 's werelds meest succesvolle boekingsagenten. Dickins (Neil Young, Bob Dylan, Paul Simon) heeft veertig jaar mede leiding gegeven aan ITB, terwijl zijn dochter Lucy Adele, Mumford & Sons, Hot Chip, Laura Marling en James Blake boekt.

Ondertussen werkt Jonathan als CEO van September Management met artiesten als Adele, Jamie T, London Grammar, Rex Orange County en King Krule.

Het trio wordt op ESNS geïnterviewd door Greg Parmley (International Live Music Conference, IQ Magazine). Dit is de eerste keer dat Barry, Lucy en Jonathan Dickins een podium delen.

Martin Goldschmidt

Martin Goldschmidt is managing director en oprichter van Cooking Vinyl, en voorzitter van de Cooking Vinyl Group. Dertig jaar na de oprichting in een flat in Stockwell, staat Cooking Vinyl te boek als een van de meeste originele en beste indie-labels in het Verenigd Koninkrijk. Zijn huidige roster bestaat uit Nina Nesbitt, Passenger, Fantastic Negrito, Billy Bragg, Lissie, Will Young en Baby Metal.

Cooking Vinyl is altijd een digitale pionier geweest en was het eerste Britse platenlabel op eMusic.

Martin Goldschmidt is verder bestuurslid van AIM/ Impala en WIN en meest recent mede-oprichter van de Palestine Music Expo. Hij was de oprichter van online distributiebedrijf Uploader en richtte in 2003 met Mike Chadwick Essential Music & Marketing op.

Eerder was Goldschmidt manager van Michelle Shocked en richtte hij een boekingskantoor op dat hij later verkocht aan Rob Challice, die nu directeur is van één van de grootste Europese agentschappen, Coda.

Rob Trommelen

Rob Trommelen, mede-directeur en boeker bij Mojo Concerts,  maakt zijn opwachting in een 'Beer Crate Session'. Voor deze sessies nodigt ESNS enkele van de 'movers and shakers' van de muziekbranche uit om hun verhaal te vertellen en open en eerlijk te reageren op vragen van de bezoekers.

Rob Trommelen is gespecialiseerd in het boeken van heavy bands. Hij boekte onder meer grote rock- en metal acts als AC/DC, ZZ Top, Lenny Kravitz, Pearl Jam en Iron Maiden. Tegenwoordig omvat zijn roster ook popbands zoals Coldplay en Snow Patrol.

Trommelen is ook de hoofdboeker van de Nederlandse festivals Bospop en Pinkpop.

De ESNS 2020 conferentie registraties zijn beschikbaar via www.esns.nl. Inschrijvingen voor het Early Bird-tarief zijn mogelijk tot vrijdag 23 mei. Artiesten die bij ESNS willen spelen, kunnen zich tot 1 september aanmelden via de website.