Nieuwe namen voor Rockit in De Oosterpoort

GRONINGEN - SPOT Groningen heeft het Franse duo Ibeyi toegevoegd aan de line-up van de derde editie van Rockit. Dit festival vindt zaterdag 9 november plaats in De Oosterpoort in Groningen.

In Ibeyi’s mix van electro soul en hiphopbeats zijn dienst Afro-Cubaanse roots terug te horen. De Franse tweeling veroverde de muziekwereld met samenwerkingen met onder andere Kamasi Washington, Kendrick Lamar en Erykah Badu.

Op Rockit vertaalt Ibeyi zijn beide albums, met diepe bassen uit zowel elektronica als traditionele drums, naar een nieuw orkestraal verhaal. Het duo werkt hiervoor samen met het door Jules Buckley geleide Metropole Orkest. 

Andere namen

Behalve Ibeyi komen het Linda May Han Oh Quintet, de Amerikaanse trompettist Jaimie Branch, de Belgische jonge honden van BeraadGeslagen, Joris Roelofs en Han Bennink naar Groningen. 

Eerder waren Ibrahim Maalouf, Christian Scott aTunde Adjuah en John Scofield al bevestigd. 

Rockit

In de traditie van de gelijknamige hit van Herbie Hancock, waarnaar het festival vernoemd is, presenteert Rockit op zes podia een mix van jazz en muziekstijlen als experimentele pop, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek.

Rockit is een co-productie van SPOT Groningen en North Sea Jazz. De kaartverkoop voor het festival is gestart. De komende maanden zullen meer namen bevestigd worden.

Meer informatie: www.spotgroningen.nl/festivals/rockit.