Nieuwe namen op 'Walk of Fame' Hanzehogeschool Groningen

GRONINGEN - Hanzehogeschool Groningen heeft enkele namen toegevoegd aan haar 'Walk of Fame'.

Ieder jaar krijgen studenten, medewerkers en alumni die een belangrijke prestatie hebben geleverd een eigen plakkaat op de deze Walk of Fame; de weg tussen de Hanzegebouwen door op de Zernike Campus. 

De prijswinnende studenten en medewerkers van het jaar 2018 zijn:

  • Jesse Peters – student Academie voor Gezondheidsstudies. 

Jesse Peters ontving de ENPHE Bachelor Thesis Award voor zijn scriptie The effect of the chronic pain program ‘Abakus’ on work reintegration, pain and functional disability in musculoskeletal chronic pain patients: a retrospective analysis

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bachelor- en masterstudenten die een voortreffelijke scriptie hebben geschreven in het vakgebied Fysiotherapie.

  • Jildau Nijboer – student Academie voor Beeldende Kunst, Vormgeving en Popcultuur Minerva. 

Jildau Nijvoer won ‘De Kunst van het Ontwerpen’, een wedstrijd voor derde- en vierdejaars studenten van kunstvakdocentenopleidingen. Dat deed ze met een ontwerp waarin het maakproces van de kunstenaar centraal staat.

  • Malissa Koeleman – alumna Instituut voor Communicatie, Media & IT.

Malissa Koeleman won de Hannie Schaftprijs met haar scriptie De ontwikkeling van een interactieve mobiele game om buitenspelen onder kinderen van 9-12 jaar te stimuleren. De Hanzehogeschool reikt deze prijs tweejaarlijks uit voor een werkstuk van waaruit maatschappelijk engagement spreekt.

  • Matthijs Leffers – alumnus Prins Claus Conservatorium.

Matthijs Leffers sloot in februari 2018 zijn bachelor Tuba aan het Prins Claus Conservatorium af met een 9. Een week later won hij de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een primeur voor iemand met een tuba als soloinstrument. Leffers verdiende met deze winst een tournee langs zeven Nederlandse concertzalen, optredens tijdens het Grachtenfestival en een lunchconcert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

  • Vincent Veenbrink – Instituut voor Bedrijfskunde - en Robert Adema – Instituut voor Rechtenstudies. 

Vincent Veenbrink en Robert Adema wonnen de Hanze Topondernemersprijs. Veenbrink en Adema richtten het bedrijf Basicly op. Bascily helpt het basis- en voortgezet onderwijs kinderen voor te bereiden op de digitale samenleving.

  • Hinke van der Werf – medewerker Academie voor Verpleegkunde. 

Hinke van der Werf heeft meegedaan aan de Mongol Derby, 's werelds zwaarste paardenrace. Ze zette daarbij een uitzonderlijk prestatie neer: ze werd beloond met de Vets Choice Award. Deze prijs is voor diegene die de reace het snelst en diervriendelijkst uit heeft kunnen rijden.

  • Team Futures Literacy Hanzehogeschool. 

De United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) heeft dit team een UNESCO-leerstoel toegekend. De leerstoel is een belangrijke erkenning voor het programma waarmee studenten en docenten de vaardigheden leren waarmee zij in een razendsnel veranderende wereld goed kunnen functioneren.