Ploegdag in Groninger Museum

GRONINGEN - Stichting De Ploeg houdt vrijdag 7 juni haar jaarlijkse Ploegdag. Plaats van handeling is, zoals te doen gebruikelijk, het Groninger Museum.

Lenny Bulthuis, medewerker cultuurpijlerschap De Ploeg van het Groninger Museum, vertelt deze dag over de vergevorderde plannen om thematische e-bikeroutes te creëren waarin de Groninger kunstkring De Ploeg centraal staat.

Verder spreken Anne van Lienden van Singer Laren en Doede Hardeman van Gemeentemuseum Den Haag spreken over de plaats van De Ploeg binnen de collecties van hun musea.

Stichting De Ploeg

Een van de doelen van Stichting De Ploeg is het verwerven van werken van Ploegleden voor de collectie van het Groninger Museum. De stichting organiseert ieder jaar een Ploegdag én stelt ieder jaar een boek samen rond een Ploeg-gerelateerd thema. 

Aanmelden

Het programma van de Ploegdag begint om 13.30 uur. Belangstellenden wordt gevraagd zich uiterlijk 30 mei aan te melden, via ploegdag@groningermuseum.nl. Deelname is gratis, niet-donateurs van de Stichting De Ploeg moeten echter wel een geldig toegangsbewijs voor het museum hebben.