Vrouwenbeelden Elisabet Stienstra in CBK Groningen

GRONINGEN - Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Groningen presenteert van zaterdag 25 mei tot en met zaterdag 6 juli 'The Female Presence'. Deze expositie toont een verzameling vrouwbeelden van de hand van Elisabet Stienstra.

Elisabet Stienstra stelt de vrouw centraal in haar werk. Ze onderzoekt de rituele functie van sculpturen uit een ver verleden in relatie tot onze hedendaagse cultuur; hoe wordt er door de eeuwen heen naar de vrouw gekeken? 

Stienstra's oeuvre is voor de eerste keer op deze omvangrijke schaal te zien. De tentoonstelling bevat bovendien de primeur van een nieuw kunstwerk.

De Figuurtoren

Het maakproces van De Figuurtoren is ook onderdeel van deze tentoonstelling. Stienstra realiseerde deze acht meter hoge sculptuur in opdracht van het CBK Groningen, voor de Oosterparkwijk in Groningen. Dit was de aanleiding om de kunstenares uit te nodigen voor deze tentoonstelling.

De Figuurtoren wordt zaterdag 25 mei onthuld.

Elisabet Stienstra

Elisabet Stienstra (Gasselternijveen, 1967) keert met deze expositie na dertig jaar terug naar Groningen, de stad waar ze tussen 1984 en 1988 studeerde aan Academie Minerva. Haar werk is opgenomen in de collecties van het Stedelijk Museum, Museum Arnhem, Centro Arte Contemp Luigi Pecci Prato in Italië en in diverse privécollecties.

'The Female Presence' is de eerste solotentoonstelling van Elisabet Stienstra in haar geboorteregio en is tot stand gekomen met bruiklenen van Achmea kunstcollectie, KAF Almere Collectie de Paviljoens, Museum Arnhem, Cornelis Slangen – Maartensdijk, Jaap Stienstra – Britsum, Jan van Saase – Rotterdam en Louis Hoogveld – Heteren.