Het gaat snel aan de Grote Markt

GRONINGEN De bouwontwikkelingen aan de Grote Markt volgen elkaar in hoog tempo op.

Het nieuwe Groninger Forum is aan het oog onttrokken. Het Westcord Hotel dat tussen De Merckt en de sociëteit van Vindicat wordt opgetrokken krijgt langzamerhand steeds meer vorm. Er wordt al sinds juni vorig jaar aan het hotel gebouwd, maar lange tijd werden de werkzaamheden onder het maaiveld verricht.

Nu gaat het ineens snel. Het hotel krijgt 123 kamers en zou over ongeveer een jaar open moeten gaan. Achter het Westcord Hotel zijn de laatste werkzaamheden aan het Groninger Forum in volle gang.

Naast het Westcord hotel, op de hoek van Poelestraat/Grote Markt krijgt ook De Merckt steeds meer vorm. Hier komt een ‘foodmarkt’ die drie verdiepingen zal tellen en een rooftopbar. De Merckt moet komend najaar worden opgeleverd.

Tegen die tijd zal ook het Groninger Forum de deuren openen. Van buiten heeft het gebouw zijn uiteindelijke vorm, maar aan de binnenkant wordt nog hard gewerkt aan de inrichting en de installaties. De stad heeft er vanaf komend najaar een bijzonder gebouw bij, waarin onder (veel) meer de bibliotheek en enkele bioscoopzalen zijn ondergebracht. Waarschijnlijk wordt een van de grootste publiekstrekkers het spectaculaire uitzicht dat het gebouw op verschillende plekken biedt.