Summer School Hanzehogeschool van ruim honderd internationale studenten

GRONINGEN - Ruim honderd studenten met heel diverse nationaliteiten zijn vrijdag gestart met de Summer School van de Hanzehogeschool Groningen. Zij nemen deel aan een van de zes driewekelijkse zomercursussen.

De Hanzehogeschool organiseert jaarlijks zes zomercursussen:

  • Doing Business in Europe – marketing
  • Doing business in Europe – international communication
  • Family health & care
  • Global health & quantified self
  • Healthy Ageing
  • Tolerance, diversity and the holocaust.

Kennismaking

Onderdeel van Hanze Summer School is de kennismaking met de Nederlandse cultuur en het studentenleven in Groningen. Nieuw onderdeel dit jaar is The City Escape waarbij de studenten een bijzondere plek net buiten de stad leren kennen. 

De studenten zijn dit jaar afkomstig uit Canada, Verenigde Staten, Brazilië, China, Maleisië, Tanzania, Oeganda, Pakistan, Zimbabwe, Zuid-Afrika, Palestina en de Verenigde Arabische Emiraten. Zij verblijven verspreid door de stad in verschillende hotels en hostels.

Gedurende de drie weken wisselen ze van locatie zodat ze optimaal kennis maken met de stad. 

Tolerantie, diversiteit en de holocaust

Tijdens een van de zomercursussen, Tolerance, Diversity and the Holocaust van het Hanze Honours College, gaan studenten van de Hanzehogeschool, Windesheim en studenten uit Amerika aan de slag met onderwerpen als tolerantie, vrijheid en diversiteit.

Zij putten daarbij inspiratie uit het rijke verleden van Kamp Westerbork. Deze zomercursus is dan ook in samenwerking met Herinneringscentrum Kamp Westerbork georganiseerd.