Decathlon opent deuren in Groningen

GRONINGEN - Sportretailer Decathlon opent woensdag 5 juni haar zeventiende vestiging in Nederland. Decathlon Groningen is gevestigd in het voormalige onderkomen van Praxis op het Sontplein 5. De in Groningen geboren vestigingsdirecteur Emma Kuiper en wethouder Paul de Rook nemen om 12.00 uur de openingshandeling voor haar rekening.

De nieuwe winkel, na Leeuwarden de tweede van het Noorden, heeft een winkeloppervlak van 4400 vierkante meter en biedt ruimte aan sportartikelen voor meer dan 65 sporten. Decathlon produceert en verkoopt sportartikelen en merken (zowel eigen huismerken – zogenaamde passiemerken als Quechua, Kalenji, B’Twin en Kipsta – als andere internationale merken. De winkel biedt werk aan 57 mensen, in leeftijd variërend van 16 tot 50 jaar. Alle medewerkers zijn aangesteld vanwege hun passie voor sport en sporten.  

Sport toegankelijk maken

Winkeldirecteur Emma Kuipers is zeer blij met de nieuwe vestiging. ,,We misten in deze stad gewoon een echte Decathlon winkel.", zegt zij. ,,Ik kan het weten want ik ben hier geboren en getogen. Als ik zie dat we ver voor de opening al een tiental maatschappelijke- en sportpartners aan boord hadden om Groningers nog meer aan het sporten en bewegen te krijgen, dan weet ik dat we met deze winkel echt het verschil kunnen maken om sport toegankelijk te maken voor alle Groningers. Want we willen ook samen sporten met de Groningers en veel op dat gebied organiseren.” 

Sportactiviteiten openingsdag

Na de openingshandeling (vanaf 13.00 uur) kunnen bezoekers meedoen aan sportactiviteiten als basketbal, voetbal, handbal, dans, yoga en bootcamp in en rondom de winkel.

Enkele partners van Decathlon, zoals honkbalclub Caribe, gymnastiekvereniging Kracht & Vriendschap en Groningen Atletiek, geven demonstraties.